Toppa laget – ett projekt i Degerfors kommun för att utforska möjligheterna att i en liten ort utanför de stora städerna klara de lokala företagens behov av medarbetare.

Denna hemsida fungerar inte med Explorer <9. Använd Firefox, Google Crome eller Safari. Läs denna information.

konferens1.jpg

Nästa Öppet Hus den 14 mars 2018. Inbjudan kan laddas ner här

Projektet

Degerfors kommun har fått anslag från Tillväxtverket för att utveckla en modell för att bidra till att ortens företag snabbare och enklare skall få tillgång till de medarbetare de behöver – och samtidigt ge fler av kommunens invånare möjlighet att komma ut i arbete. I det första steget testas hur långt man kan nå genom att erbjuda en grupp arbetssökande en serie informella kontakter med det nätverk av sponsorer, som formats runt ortens fotbollslag. I senare steg kommer de behov av förändringar i olika verksamheters organisering – och i samarbetsrutiner mellan olika verksamheter – som visat sig genom projektet att lyftas upp.

Uppdraget

Samarbetsdynamik AB har fått uppdraget att sammanställa en kunskapsöversikt kring utmaningar som kan dyka upp i arbetet att skapa en lokal arbetsmarknad, som fungerar även för personer som idag ”står långt från den ordinarie arbetsmarknaden”. I uppdraget ingår också att senare i höst hålla en öppen workshop med inbjudna forskare och praktiker kring ett första utkast till rapporten.

Open Apertum 2017

Som en allra första aktivitet hoppas vi nu att under konferensen ”Open Apertum 2017” få möjlighet att diskutera några av de erfarenheter och tankefigurer som ligger till grund för vår ansats inför uppdraget – och då även få ta del av de andra deltagarnas reflektioner och erfarenheter kring frågeställningen.

 

Denna text kan laddas ner som pdf här

Fördjupade resonemang finns i vår abonnemangsrapport 129

 

Vill Du ta ställning till hur olika förslag som förs fram av kolleger och chefer skulle kunna påverka Din egen situation och Er samverkan i Din verksamhet finner Du fördjupande resonemang i vår abonnemangsrapport 129.

Resonemangen har hämtats från våra många samtal i arbetslivet och har prövats mot aktuell forskning. Det innebär att Du själv inte måste plöja igenom massa text för att få stöd för Dina tankar.

Skriv och beställ av Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Wennbergs vänner

Wvbild

Till Bengt-Åke Wennbergs 80-jubileum publicerade vänner, kunder och samarbetspartners en bok med egna separata texter om hur det varit att från 30 år och fram till nu samarbeta med Bengt-Åke och Samarbersdynamik enligt de princper som beskrivs på denna hemsida. Boken kan laddas ner som pdf här.

Brevväxla gärna med oss

Besökare

Vi har 8 besökare och inga medlemmar online